top of page
Professionele camera-apparatuur

techniek

Voor de technische vragen en antwoorden:

APPARATUUR:

Veel mensen vragen ons naar de toegepaste apparatuur. Popupfotograaf is een grote fan van Sony, Benro en Godox. Al jaren leggen wij beelden vast die o.a. gebruikt worden voor magazines, drukwerk en digitale uitingen. Kwalitatief goede beelden zijn dan ook een must.

Kleurechtheid, heldere beeldbalans, techniek en degelijkheid van de apparatuur speelt hierbij een belangrijke rol.

 

ACHTERGROND:

De persoonlijke mening van Popupfotograaf is dat alle keuzes die gemaakt worden op het gebied van apparatuur, sterk afhankelijk zijn van de ervaring, budget, kennis en persoonlijke voorkeuren.

 

Lang geleden is onze fotografie begonnen met een Minolta body en een kleine serie objectieven. Na de intrede van de digitale fotografie was het dus vrij eenvoudig om met een beperkt budget over te stappen naar een nieuwe techniek, want de oude Minolta lenzen konden direct op de Sony body gemonteerd worden. Al snel na de aanschaf van een Sony body kwamen de eerste Carl Zeiss objectieven in het vizier door de geweldige kleurechtheid, heldere kleurbalans en scherpe beelden die zij produceerden. De resultaten die hiermee gemaakt werden hebben geresulteerd tot een innige liefde voor dit merk.

Hier ligt dan ook een belangrijke basis van onze huidige keuze.

 

Door de snelle groei van de digitale techniek zijn er uitstappen geweest naar o.a. Nikon, maar hebben de persoonlijke liefde voor Sony niet kunnen overwinnen.

 

Inmiddels werken wij alweer vele jaren met het A- en E-mount systeem van Sony in zowel APS-C als full frame.

 

Er is gekozen om met voornamelijk lichtsterke lenzen te werken, aangezien wij hiermee eenvoudig kunnen overschakelen van een buitenopname naar binnenopname. Daarnaast bieden de lichtsterke objectieven een aantal extra voordelen zoals, een groter scherptedieptebereik (achtergrond onscherpte) en een gelijkwaardig diafragmabereik over de gehele lengte van het zoombereik van het objectief. Het liefst maken wij gebruik van de uitvoeringen met glaswerk van Carl Zeiss.

 

Afhankelijk van het type fotografie dat op het programma staat, maken wij ook gebruik van prime objectieven. Dit zijn hoogwaardige, lichtsterke objectieven met een vast brandpunt. Dus zonder zoombereik. Hierdoor verandert de statische positie dat met een zoomlens mogelijk is naar een interactieve fotografie, waardoor er naar of vanaf het te vast te leggen object bewogen zal moeten worden. De details van zo’n lens zijn werkelijk spectaculair.

 

Voor ons studio materiaal hebben wij gekozen voor Godox, Linkstar en Photoflex producten.

Onze drone materialen komen van DJI en staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid voor het vastleggen van beeldmateriaal in Full HD en 4K.

 

Kijk eens naar ons portfolio en bepaal zelf.

bottom of page